Selamat Datang Ke Persatuan Silat Cekak UTM City Campus


 Daftar AkaunUtama :: Kirim Berita :: Akaun Anda :: Kandungan :: Forum  

Kalendar Hijrah
Jamadil Akhir
19
Sunday
1435 HIJRAH

Facebook


Silat Cekak Hanafi's Facebook Profile


  
Laman Web Rasmi Persatuan Silat Cekak UTM City Campus


Selamat datang ke laman web rasmi Persatuan Silat Cekak Universiti Teknologi Malaysia City Campus Kuala Lumpur

Laman web ini diwujudkan bertujuan untuk mengeratkan hubungan ukhwah sesama ahli dan Alumni Persatuan, di samping sebagai medium utama penyebaran aktiviti dan berita semasa Persatuan Silat Cekak di kampus. Bagi tujuan tersebut, jentera pentadbiran laman web juga telah disusun semula agar seiring dengan pentadbiran persatuan.

Diharapkan semua ahli memberikan sokongan dan bersama-sama menyumbang bagi memajukan lagi laman web ini, InsyaAllah. Sebarang masalah berkenaan laman web ini sila hubungi admin@cekakutm.net


Berita Persilatan: Silat Cekak memang praktikal
Saturday, March 21 @ 22:10:38 EDT oleh admin (5614 dibaca)
Informasi Persilatanmrhilmi menulis "
Petikan artikel di Sidang Cekak Hanafi oleh saudara Salman, tahun 2005

Ustaz Hanafi mewarisi SC melalui susur galur aturan ilmu yang sah. Dari sudut pendidikan kerohanian pula Ustaz Hanafi telah mendamba jiwa keilmuannya, dengan mendampingi Hj. Zain. Ilmu yang diwarisi, dicungkil dan digali dari lubuk ilmu yang disimpan penuh seni, karya hebat Ibni Atta'illah bernama Al-Hikam. Bukan semua mampu untuk mentafsirkan apa yang dibawa. Maka dengan penuh bijaksana, Ustaz Hanafi menterjemahkan hampir sebilangan besar isikandung kitab Al-Hikam, melalui perbuatan dan kefahaman beliau. Setiap sesuatu diperkukuhkan dengan contoh yang dilakukan sendiri demi pembuktian kebenaran kata-kata. Bagi ahli-ahli yang faham, mereka lantas bersegera mengikuti apa yang dilakukan atas kemampuan masing-masing. Bukan sedikit yang berjaya atas kefahaman tersebut.

"

(Selanjutnya... | 3799 bytes more | Berita Persilatan | Skor: 5)

Sempena Kedatangan Rejab 1429H (Jumaat 4-Julai-2008)
Friday, July 04 @ 23:13:39 EDT oleh admin (3841 dibaca)
Berita Persatuanmrhilmi menulis "Sama samalah kita ingat mengingati amalan amalan mulia yang penuh berkat ini……….BULAN REJAB

Pada 4 Julai 2007 (Jumaat) kita memasuki bulan Rejab. Bulan Rejab adalah bulan Allah swt. Let's overview ada apa di sebalik bulan Rejab itu.
Diriwayatkan bahwa Rasulullah saw telah bersabda, "Ketahuilah bahwa bln Rejab itu adalah bulan ALLAH swt, maka:""
Note: Rebutlah 5 perkara sblm dtg 5 perkara

(Selanjutnya... | 3199 bytes more | Skor: 0)

Bagaimana hilangkan MARAH?
Friday, June 13 @ 04:16:15 EDT oleh admin (10208 dibaca)
UmumLAdInG menulis "

Petikan dari blog KeretaMayat

(untuk warga denmark dan seluruh warga dunia yg membencinya)

Kasihan umat islam sekarang..berdoa ntahapapanthah!(termasuk aku kadang2)

Ada yg mintak panjang umur…

Aku cadangkan lebih baik korang mintak jadi kura2 boleh hidup sampai 200 tahun!

Ada yg mintak nak makan banyak….aku kata, korang mintak je dari Allah jadi gajah, Gajah makan 1 tan seharí korang tahu?

Ada pulak yg mintak rumah besar…he he he

kau duduklah dalam zoo, rumah besar, makan free, hari2 org datang ‘ziarah’.

Nampaknya manusia tak sedar yg mereka ni nak jadi binatang..maaf, kalau ada yg tersinggung, kalau tak suka tak payah baca…aku bukan ustaz, memang korang boleh hujah@pertikai apa yg aku kata nih…

"
Note: Janganlah marah ^_^

(Selanjutnya... | 15845 bytes more | Skor: 4.5)

Berita Kampus: DERAF PERTAMA JADUAL WAKTU PEPERIKSAAN AKHIR SEM 2 SESI 2007/2008
Tuesday, March 11 @ 21:00:58 EDT oleh admin (11060 dibaca)
Berita KampusAnonymous menulis "Kepada semua pelajar Kolej Sains dan Teknologi (KST), UTM City Campus, Peperiksaan Akhir Semester 2 Sesi 2007/2008 akan dijalankan mulai 21 April hingga 4 Mei 2008."
(Selanjutnya... | 1121 bytes more | Berita Kampus | Skor: 0)

Berita ALUMNI: Salam Takziah
Sunday, March 09 @ 16:43:03 EDT oleh admin (4158 dibaca)
ALUMNImrhilmi menulis "Dukacita dimaklumkan bahawa nenda kepada saudari Rodzi (Kak Rodzi), iaitu salah seorang tenaga pengajar Silat Cekak Hanafi di UTM City Campus telah kembali ke Rahmatullah malam tadi, 6 Mac 2008.

Semoga rohnya ditempatkan di kalangan golongan hamba-hambaNya yang beriman, InsyaAllah. Sama-samalah kita hadiahkan Al-Fatihah kepada rohnya.
"

(Selanjutnya... | Berita ALUMNI | Skor: 0)

  
Guru Utama



En.Marwi B. Latif
Guru Utama
Silat Cekak Hanafi

Text ucapan
YM Guru Utama
sempena
Majlis Pengisytiharan
dan sambutan
Maulidul Rasul

Kalendar Masihi
April 2014
SuMTWThFSa
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2008 by PSCUTMCCKL.

SEO Blog | Photoshop CS6 keygen
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty,
for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds